Kiropraktik/Manipulation - Akupunktur - Laser - Massage - Stretching - Magneterapi - Elektroterapi

Massage

Alla mår bra av massage. Det är hos hästar precis som hos människor vanligt med muskelspänningar av olika anledningar, som t.ex. stress eller avlastning.

Massagen ökar cirkulationen av blod och lymfa och ger därmed ökad borttransport av slaggprodukter så som mjölksyra. Endorfiner utsöndras vilket ger smärtlindring och blodtrycket sänks. Stela muskler och träningsvärk minimeras.

Massage bidrar till ökad elasticitet och hållbarhet av senor och muskulatur.
Den ger hästen ett ökat välbefinnande och får hästen att slappna av och komma ner i varv samt ökar dess koncentrationsförmåga.

Hästen består till största del av muskler och fungerar dessa optimalt kan hästen prestera max av sin kapacitet. Massagen är bra som förebyggande eller vid rehabilitering efter en skada.

Det är aldrig fel att massera en frisk häst och dessutom brukar det vara mycket uppskattat och kontakten människa – häst stärks.

(Man ska dock inte massera dräktiga ston, vid en muskelbristning/sträckning, blödning, när hästen är sjuk t.ex. vid feber, inflammationer, frakturer, svullnad och andra allvarliga tillstånd då ska alltid veterinär tillkallas.)